RUT-avdrag

Som privatperson finns det möjlighet att använda ett flexibelt skatteavdrag som kallas RUT-avdrag. Detta är ett avdrag som kan användas för exempelvis flytthjälp och städhjälp.

Riktlinjer för RUT-avdrag

För att få använda sig av RUT-avdraget finns det vissa riktlinjer man behöver följa. Bland annat så får man som mest göra skatteavdrag på 50 000 kronor per år och person, eller upp till 50 procent av den totala arbetskostnaden.

Hur det funkar att anlita vår flyttfirma med RUT-avdrag

Anlitar du vår flyttfirma i Stockholm för att utföra exempelvis flytthjälp har du rätt att nyttja RUT-avdraget. Avdraget görs då på det arbete vi utför, men bra att veta är att vår flyttbil och resekostnader inte ingår i avdraget. Detta kostar cirka 350 kronor per flyttuppdrag.

Enligt Skatteverket så är det krav på att du helt eller delvis bor i bostaden där vi ska utföra vårt arbete. Detta innebär att vi även kan hjälpa er flytta möbler till och från sommarstugan då du delvis bor där.

Vi tar hand om hela processen

När det kommer till det administrativa så kan du vara lugn. Vi sköter hela processen när det kommer till att RUT-avdraget redovisas på rätt sätt. Anlitar du vår flyttfirma i Stockholm kommer vi dra av den aktuella summan från fakturan där du tydligt ser det slutgiltiga priset. Vi kommer även ansvara för att skicka in all nödvändig information till Skatteverket.